Over mij

Mag ik mijzelf even voorstellen? Ik ben Sofie, 37 en woon in het mooie Antwerpen. Al zolang ik me kan herinneren heeft het spirituele – in grote of kleinere mate – een rol gespeeld in mijn leven. Al toen ik jong was wist ik dingen over andere mensen die ik echt niet kon weten, bijvoorbeeld wanneer ze niet lekker in hun vel zaten. Pas toen ik rond mijn 20ste de boeken van Jan Kleyn las, wist ik pas welke onzichtbare wereld er zich rondom ons afspeelt. Gidsen, Engelen en karma, alles kreeg een duidelijke omkadering die ik de jaren daarvoor mistte.

“Helaas” betekent spiritualiteit vaak ook “groeien” en “het juiste moment afwachten”. Meteen iets met mijn “gaven” (ik noem het liever “gevoeligheden”, het woord “gaven” vind ik zo superieur klinken) doen om andere mensen te helpen zat er nog niet meteen in. Toch heeft het altijd in mijn DNA gezeten om mensen te helpen, zelfs in mijn beroepsopleiding. Tijdens mijn studies tot maatschappelijk werker had ik bijna continu het gevoel van: this is it! Mensen helpen die vast zaten of zicht niet lekker in hun vel voelden, dingen regelen en organiseren of gewoon een praatje maken… Allemaal dingen waar ik enorm veen voldoening uit haalde tijdens mijn studie. We hoeven echt niet allemaal zoals Oprah te zijn om een verschil in het leven van onze medemens te kunnen maken.

In 2012 begon mijn “spirituele carrière” met de start van mijn eigen praktijk die – toen nog – “De Blauwe Vlinder” noemde. Met Mijn Gidsen en de Engelen in mijn kielzog, gaf ik consulten en stond ik op beurzen. Ik gaf groepsdemonstraties en ik werkte op verschillende spirituele bellijnen. Ik verhuisde zelfs van België naar Nederland om mijn praktijk alle groeikansen te geven.

Maar naast het feit dat ik klaar stond om anderen te helpen, was ik ook mijzelf niet vergeten. Zelfs de mooiste plant heeft immers af en toe water nodig om te kunnen blijven groeien. Dus volgende ik verschillende cursussen en inwijdingen, waaronder bij Bert Back. Ik mag mezelf dan ook gecertificeerd medium, Reiki Master en Engel-Ki Master noemen. Daarnaast volgde ik ook diverse inwijdingen met betrekking tot de Aartsengelen en Verheven Meesters. En ook een cursus Lenormand mocht niet op het lijstje ontbreken.

Ondertussen is er 8 jaar voorbij en ben zowel ik als mijn praktijk gegroeid. Mijn blauwe vlinder heeft zijn vleugels gespreid en heeft plaats gelaakt voor “Praktijk Orenda”. Wist je dat de iroqoi-indianen het woord “orenda” gebruiken om de energie aan te duiden die in ieder van ons aanwezig is en ons in staat stelt om verandering teweeg te brengen, zowel in onszelf als in anderen en in de wereld? Een betere naam van een spirituele praktijk lijkt me dan ook bijna niet mogelijk.

Nadat ik – door persoonlijke omstandigheden – er even ben uit geweest, ben ik nu weer klaar om te doen “what makes my soul happy” .

Momenteel geef ik readings, fotolezingen en ben ik bezig aan en workshop rond hooggevoelige kinderen. In deze workshop werk ik samen met Aartsengel Michaël en geven we kinderen de handvaten om zich veilig en goed hun vel te voelen, ondanks alle prikkels die op hun afkomen.

Alles wat ik doorkrijg komt rechtstreeks van mijn Gids(en) en het Engelenrijk. Ik werk niet met kaarten maar werk puur met wat ik zie, hoor, voel en weet. Ik merk keer op keer dat deze manier voor mij het beste werkt ik zo de duidelijkste boodschappen van mijn Gidsen kan ontvangen. Ik probeer zelf met de voetjes op de grond te blijven in mijn waarnemingen. Niet elke veer of vlinder op je pad heeft – naar mijn mening – een spirituele betekenis. Er vliegen nu eenmaal vlinders en vogels verliezen nu eenmaal veren. Ik heb meer aandacht voor die bijzonderheden, zoals een veer voor je voeten of onder je bed terwijl die er 2 seconden geleden écht nog niet lag. Dat zijn pas de tekens waar een boodschap achter zit!

Ook zijn Gidsen niet bang om ons “een schop onder de kont” te geven, maar uiteindelijk zijn wij het wel die – na die schop – weer de ene voet voor de andere moeten zetten om je pad te belopen. Mensen durven wel eens uit het oog verliezen hoeveel invloed ze zelf op een bepaalde situatie hebben door de dingen die we (niet) doen of denken. Tijdens mijn consulten probeer ik er dan ook mensen hiervan bewust te maken EN hun handvaten aan te geven, zodat ze aan de slag kunnen met hun eigen aandeel. Want pas jij een duidelijk beeld hebt van wat je wilt en hoe je het wilt, dan pas geef je de kosmos de ruimte om je hierin te helpen en mogelijkheden te creëren. Vergelijk het met een zandloper: de kosmos zorgt voor een gaatje om het zand te laten stromen, maar het zand kan pas in actie komen als jij de zandloper om draait.

Naast mijn praktijk ben ik ook weer actief op beurzen in België en Nederland. Via mijn agenda kan je zien waar je me wanneer kan vinden. Kom gerust eens “hallo” zeggen, ik beloof je dat ik je er niets voor aanreken 😉

Ik hoop dat bovenstaande informatie jullie een beetje een idee geeft van wie ik ben en waar ik voor sta. Mochten jullie nog vragen hebben, aarzel dan niet om mij te contacteren. Je kan mijn contactgegevens terugvinden op deze pagina.

Liefs
Sofie